Sziasztok! Ezúttal ismét a Bamba Marhába látogattunk el, de most a Deák téri egységüket vesszük gorcső alá. Havi extra burgert is kóstoltunk, vágjunk is bele.

A Hely:

Tehát ez a legfiatalabb Bamba Marha Burger Bár, aki esetleg nem tudná már 3 helyen megnyitotta kapuit Budapest egyik kedvenc hamburgerezője a Bamba Marha. Volt ugyebár az elsőszámú étterem az Andrássy úton, ezután nem olyan rég nyílt egy a Bazilikánál és legutoljára a Deák téren ütötték fel a fejüket. Pontosabban a Deák tér 3. szám alatt, rögtön a metró kijárattal szemben. Ha autóval érkeznénk, akkor a parkolás sok bosszúságot okozhat, nagyon nehéz helyet találni a közelben, én személy szerint a vonzáskörben található őrzött parkolókat ajánlom egy kis sétával egybekötve, a parkolás természetesen fizetős hétköznapokon a környéken. Maga a hely kb. 3x akkora mint az Andrássy úti, ebből kifolyólag nagyobb is a befogadó képessége, sokkal ritkább, hogy esetleg ne találjunk magunknak helyet. A dizájn szinte ugyanaz, hangulatos lámpák, bontott tégla falak, hatalmas asztal középen, körülötte pultjellegű kisebb asztalokkal. Ami még nagyon jó, hogy mindhárom Bambában vannak olyan burgerek és mártogatósok, amiket csak az adott helyen lehet kapni, ezért is érdemes mindhárom helyet felkeresni és rendszeresen látogatni!


Személyzet és kiszolgálás:

A személyzet itt is nagyon kedves, mosolygós és segítőkész, a kiszolgálás annyiban tér el az Andrássy úton megszokottól, hogy a rendelésünk leadását követően az étel elkészültét a képernyőn felvillanó szám jelzi, ami a kapott blokkon található, és nekünk kell érte menni.

Étel, Ital:

Mint, ahogy említettem a jól megszokott kínálatnak csak egy része található meg az étlapon, viszont vannak új burgerek, amik csak itt kaphatóak. Ami nincs az Andrássyhoz képest az a Mangalica, Kacsa, és a Hellfire burger. Viszont van helyettük Sloppy Joe, La Bamba Mexicana, Jalapeno és Elvis burger. Ezeken kívűl vannak új és nagyon finom mártogatósok is-Amerikai burgerszósz, Fahéjas sörmustár és Baconnaise szósz. A csónakburgonya mellett édesburgonya kérhető köretként. A fűszeres, kukoricás hasáb itt nem kapható. A többi változatlan. Látogatásom alkalmával az újdonságokra fektettem a hangsúlyt, ezeket kóstoltam illetve az épp aktuális havi ajánlatot, ami a Négysajtos Bamba burger volt.

Tehát a Négysajtos Bamba burger: Sajttal szórt zsemlében kapott helyet a rengeteg finomság, természetesen a marhahúspogácsa, füstös cheddaros mascarpone, paradicsom, saláta és a tetején 2db rántott mozarella rúd. Édesburgonyával és füstös chipottle majonézzel kértem a burgert.


Nagyon finom volt a burger és az édesburgonya is /én imádom az édesburgonyát/, a marhahús jó szaftos volt, egy kissé sok borssal, de a rengeteg sajt felülmúlt mindent. Nagyon rendben volt a hambi. És természetesen nagyon jól is nézett ki!

Ezt követte a híres Sloppy Joe Burger, amit szintén édesburgonyával kértem és az új mártogatósok közül a Baconnaise névre keresztelttel.

A burgerben coleslaw salátával ágyaznak meg a jól megszokott marhahúspogácsánknak, majd erre jön egy szelet gouda sajt és a névadó sloppy joe ragu és a tetején koronaként 2db rántott hagymakarika. A Sloppy Joe ragu tulajdonképpen egy marhahús ragu, ami ketchup vagy paradicsom illetve barna cukor és worchester szósz hozzáadásával készül. Ezenkívül kerül még bele egy kis fokhagyma, vöröshagyma, angolzeller és kaliforniai paprika is, és már kész is a szaftos ízletes Sloppy Joe.

Iszonyatosan finom és rendkivül szaftos ez a burger, csak úgy ömlik belőle a ragu és nagyon jól passzol mellé a káposzta saláta. A baconnaise szósz tele van pirított bacon darabokkal, nagyon intenzív az íze, nagyon jó választás, bár nekem a ragu mellett már egy kicsit sok volt, lehet más burgerhez jobban passzolna.

Végül egy Jalapeno burger következett, amiben kapásból 3 féle jalapeno paprika van-szósz, savanyított és jalapeno poppers formájában. Ezeken kívül még természetesen a marhahúspogácsa és paradicsom található a burgerben. Csónakburgonyával és füstös chippotle majonézzel érkezett.

Mindenkinek ajánlom az új Bamba felkeresését, nekem személy szerint ez lett a kedvenc Bambám, bár a Bazilikánál még nem voltam. / persze ami késik, nem múlik/ A burgerek a megszokott magas szinvonalon készülnek és nagyon finomak. Az új ajánlatokat meg kár lenne kihagyni! Tehát irány a Bamba Deák! :)

Elérhetőségek:

Cím: Bp. Deák Ferenc tér 3.

Nyitvatartás: Hétfő-Vasárnap 11:30-23:00

Facebook: https://www.facebook.com/bambadeak/